Editöryal

Yazarlar

  • Serap Erdoğan
  • Nalan Kuru Turaşlı
  • Mehmet Toran

Özet

Değerli okuyucular,

2018 yılı Nisan ayında Erken Çocukluk Çalışmaları Dergisinin (EÇÇD) ikinci cildi birinci sayısı ile heyecanlı yolculuğumuza bilimsel olarak zengin içerik ile uluslararası indekslerde de yer alarak devam ediyoruz.

Erken Çocukluk Çalışmaları Dergisi, başta DOAJ olmak üzere BASE, Index Copernicus International, Euroasian Scientific Journal Index, Türk Eğitim İndeksi, Science Library Index ve Scientific Indexing Service tarafından birinci cilt ikinci sayı itibarı ile indekslenmeye başlamıştır. Bununla birlikte başvurulan ulusal ve uluslararası indeksler tarafından da değerlendirilmeye devam etmektedir.

Bilimsel etik ve ilkeleri temel referans kabul eden Erken Çocukluk Çalışmaları Dergisi, kamusal yararı üst düzeyde tutarak özelde Türkiye genelde ise dünyada erken çocukluk çalışmalarına katkı sunma vizyonuna sahiptir. Bu vizyon ile bilimsel çalışmaları kabul eden Erken Çocukluk Çalışmaları Dergisi siz değerli araştırmacıların bilimsel çalışmalarını kamuoyu ile paylaşmayı ve erken çocukluk çalışmalarına katkı sunacak bilimsel tartışmaları başlatmayı da bir görev olarak kabul eder. Bu görev ve sorumluluk ile erken çocukluk çalışmaları alanında yapılmış özgün araştırmaları ve derlemeleri çift kör hakemlik sürecinden geçirmek şartı ile kabul etmektedir.

Bununla birlikte erken çocukluk eğitimi alanında Türkiye’de gerçekleştirilen uluslararası kongrelerde sunulan bildirilerin tam metinlerini yeni bir hakemlik sürecinden geçirerek özel sayılara da yer vermeye başlayan Erken Çocukluk Çalışmaları Dergisi gerek Türkiye’de gerekse yurtdışındaki araştırmacıların dikkatini de çekmeyi başarmıştır. Dolayısı ile dergimizin ilk özel sayısı olacak Cilt 2 Sayı 2: 5.Uluslararası Okul Öncesi Eğitimi Kongresi Özel Sayısını Mayıs 2018 tarihinde çıkarmayı planlamaktadır.

Değerli okuyucular ve araştırmacılar,

Özgün bilimsel araştırmalarınızı ve derleme makalelerinizi kamuoyu ile paylaşmada Erken Çocukluk Çalışmaları Dergisini tercih etmenizi önemsediğimizi belirtmekle birlikte, 2018 Ekim ayında çıkarılması planlanan 2.Cilt 3. Sayı için özgün bilimsel araştırmalarınız ve derleme makaleleriniz kabul edilmektedir.

Dergimize gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Editörler

Yayınlanmış

2018-04-01

Nasıl Atıf Yapılır

Erdoğan, S., Kuru Turaşlı, N., & Toran, M. (2018). Editöryal. Erken Çocukluk Çalışmaları Dergisi, 2(1), 1–2. Geliş tarihi gönderen https://journalofomepturkey.org/index.php/eccd/article/view/82

Sayı

Bölüm

Editöryal

Aynı yazar(lar)ın dergideki en çok okunan makaleleri