Editöryal

Yazarlar

  • Serap Erdoğan Anadolu Üniversitesi, Türkiye
  • Nalan Kuru Turaşlı
  • Mehmet Toran

Özet

Değerli araştırmacılar, öğretmenler ve eğitim gönüllüleri,

Türkiye Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme Derneğine ait olan Erken Çocukluk Çalışmaları Dergisinin ilk sayısı ile sizlere "merhaba" demekten büyük bir mutluluk duyuyorum.

Erken Çocukluk Çalışmaları Dergisi’nin hikayesi yönetim kurulu olarak Nisan 2016 yılında Bursa da Misse köyünde yapmış olduğumuz ilk toplantımızda başlamıştır. Bu toplantıda o kadara çok şey konuşuldu ki dergi fikri bizi hepsinde daha çok heyecanlandırmıştı. Bugün dergimizin ilk sayısı ile sizlere sesleniyor olmak benim ve ekibim için, ülkemizde erken çocukluk eğitimine yaptığımız ve yapmayı planladığımız işlerden birinin başlamasının kutlanışının gururudur.   İçinde bulunduğumuz günlerde en çok ihtiyacımız olan ülkemizin geleceği olan çocuklara yatırımlardır. İşte tamda bunun için ille de bunun için vazgeçmeden adımlarımızı atmaya devam ediyoruz.

Erken çocukluk dönemi ile doğrudan ilişkili disiplinler arası bir perspektif ile özgün nitel ve nicel araştırmalara yer veren bu ilk sayımız ile çalışmalara yer verilmiştir.

Sözlerimi derneğimizin kurucusu ve 1968 yılında yayınlanamaya başlayan ve 1994 yılına kadara 48 sayı çıkartan Okul Öncesi Eğitim Dergisinin editörü Mürüvvet Avni Özkan’ın şu sözleriyle bitirmek istiyorum.  

“Memleketimizde eğitim zorunluluğu ancak ilköğretim çağı çocuklarından başlar. Başka memleketlerde ise eğitimin ilk kademesi okul öncesi eğitimi teşkil eder. 3-6 yaş sorununu ilgili mercilere ana ve babalara duyurmak amacıyla bu bülteni çıkarıyoruz. Türkiye okul öncesi eğitimini geliştirme derneği 3 -6 yaş arası çocukların eğitiminin önemini bütün yurda duyurmak için örgütlenmiş bir dernektir. Bu davayı yürütmede bize yardımcı olmaya hepinizi davet ediyoruz.”

Dr. Serap Erdoğan

Baş Editör

Yayınlanmış

2017-04-07

Nasıl Atıf Yapılır

Erdoğan, S., Kuru Turaşlı, N., & Toran, M. (2017). Editöryal. Erken Çocukluk Çalışmaları Dergisi, 1(1), 1–2. Geliş tarihi gönderen https://journalofomepturkey.org/index.php/eccd/article/view/27

Sayı

Bölüm

Editöryal

Aynı yazar(lar)ın dergideki en çok okunan makaleleri